Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Γίνεται της… Αριστεράς – Κάνουν… ουρά στην έξοδο

Όλο και περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπουν το "καράβι"
 

– Αρκετοί από την ομάδα των "53" τάχθηκαν υπέρ της άμεσης αποχώρησης από το κόμμα και της δημιουργίας ενός νέου πολιτικού πόλου!
 – Πόρτα από τον Αλέξη Τσίπρα “έφαγε” ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στου οποίου τα χέρια βρίσκεται η διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης
–  Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας ήθελε να καταθέσει στον πρωθυπουργό σειρά προτάσεων, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση από τον… πρώην σύντροφο
– Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Λαφαζάνης αποκάλυψε την πρόταση που θα έκανε… ιδιαιτέρως στον Αλέξη Τσίπρα: Ζητά την κατάργηση στον εκλογικό νόμο του "απαράδεκτου" μπόνους των 50 βουλευτικών εδρών – Ο μεταξύ τους διάλογος
 

 Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ρώτησε τον Π. Λαφαζάνη αν κρίνει ότι μια τέτοια συνάντηση είναι δυνατόν να συμβάλλει στον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο Π. Λαφαζάνης απάντησε αρνητικά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επισημαίνοντας ωστόσο ότι επιθυμεί να καταθέσει στον πρωθυπουργό σειρά προτάσεων, που σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο και τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.
Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το Μαξίμου, απάντησε στον Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι τέτοιου είδους προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες, ευθύς μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, κατά την διάρκεια των οποίων οι συναντήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Λαφαζάνης: Ζητά κατάργηση στον εκλογικό νόμο του "απαράδεκτου" μπόνους των 50 βουλευτικών εδρών
"Δυστυχώς αυτή η φυσική συνάντηση, η οποία επιβάλλετο στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, δεν έγινε δυνατή εξαιτίας της αρνητικής τοποθέτησης του Αλέξη Τσίπρα", δηλώνει από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας, "ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με την ευκαιρία αυτή ανακοινώνει άμεσα δημοσίως την πρόταση που θα ανέπτυσσε και ιδιαιτέρως στον Αλέξη Τσίπρα και θα αναπτύξει και στους άλλους αρχηγούς των Κομμάτων της Βουλής".
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: "Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζητάει να συζητηθεί άμεσα στη Βουλή και να ψηφισθεί τις επόμενες μέρες πρόταση για την κατάργηση στον εκλογικό νόμο του απαράδεκτου μπόνους των 50 βουλευτικών εδρών στο πρώτο κόμμα και η καθιέρωση της απλής αναλογικής.
Αυτή η πρόταση ήταν και ρητή προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουμε ότι πρέπει να ψηφισθεί από όλα τα κόμματα και τους βουλευτές, ώστε να καταστεί ο εκλογικός νόμος με τον οποίον θα διεξαχθούν οι προσεχείς εκλογές, για να εκφρασθεί δημοκρατικά και ανόθευτα η βούληση του ελληνικού λαού".

Ο διάλογος Τσίπρα – Λαφαζάνη
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Γειά σου Παναγιώτη. Πώς να σε προσφωνώ τώρα; Μήπως προτιμάς το "πρόεδρε";
Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Όχι, όχι, Παναγιώτη να με λες. Έχει γεμίσει η Ελλάδα προέδρους άλλωστε.
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Πες μου λοιπόν.
Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Θέλω να συναντηθούμε ενόψει διερευνητικών εντολών.
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Πιστεύεις ότι μπορούμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση; Μέχρι χτες είχαμε και φύγατε, τι άλλαξε σήμερα;
Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Όχι, αλλά μπορούμε να κουβεντιάσουμε. Έχω και κάποιες προτάσεις να καταθέσω πέρα από το σχηματισμό κυβέρνησης.
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Οι συναντήσεις στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών γίνονται με αποκλειστικό σκοπό το σχηματισμό κυβέρνησης. Μόλις παραδώσεις την εντολή, είμαι στη διάθεσή σου. Να έρθεις να σε κεράσω καφέ.

Εκτός ψηφοδελτίων Χριστοδουλοπούλου – Δρίτσας
Φυλλορροεί για τα καλά ο ΣΥΡΙΖΑ και χάνει τον έναν μετά τον άλλο τους υποψηφίους του. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ανάμεσα σε εκείνους που δεν θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια ενόψει εκλογών δεν θα είναι το ζεύγος Τασίας Χριστοδουλοπούλου και Θοδωρή Δρίτσα.
Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην κατέβουν υποψήφιοι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου (πιθανότερη ημερομηνία).

Παραίτηση Κορωνάκη – Διώτη
Πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Κορωνάκης είχε δηλώσει σε στελέχη της Κουμουνδούρου ότι αδυνατεί να λειτουργήσει ως “γραμματέας της διάσπασης των μνημονίων”, ενώ σήμερα υπενθύμισε τη διαφωνία του με την πολιτική “γραμμή” του κόμματος και έκανε λόγο για υποτίμηση του κόμματος το τελευταίο διάστημα, ανακοινώνοντας την παραίτησή του.
Λίγες ώρες μετά την παραίτηση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Τάσου Κορωνάκη ήρθε και η ανακοίνωση της Ηρώς Διώτη πως δεν θα είναι υποψήφια.
Η βουλευτής Λάρισας ανακοίνωσε με δήλωσή της την απόφασή της να μην συμμετάσχει στις λίστες των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κ. Διώτη αναφέρει πως οι αποφάσεις των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή συνεδρίου, το οποίο θα ήταν "συνέδριο ξεκαθαρίσματος" δεν τηρήθηκε και αφού το διάγγελμα του πρωθυπουργού έδειξε ότι πολιτική του κόμματος θα είναι η τήρηση της συμφωνίας, εκείνη δεν μπορεί να την τηρήσει.

Δεν διευκρίνισε αν θα είναι υποψήφια με κάποιο άλλο κόμμα.
Κύμα αποχωρήσεων και σκέψεις για δημιουργία νέου πόλου!
Να αποχωρήσουν άμεσα από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ στα οποία μετέχουν αποφάσισαν στελέχη της ομάδας «53» στη Θεσσαλονίκη, μετά την παραίτηση του Τάσου Κορωνάκη από τη θέση του γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος.
Σε συνάντηση που είχαν απόψε στη Θεσσαλονίκη οι περισσότεροι τάχθηκαν υπέρ και της άμεσης αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ της δημιουργίας ενός νέου πολιτικού πόλου. Υπήρξε και η μειοψηφική άποψη να αποχωρήσουν μεν από τα κομματικά όργανα, αλλά να παραμείνουν για την ώρα στο κόμμα.
Διατυπώθηκε, επίσης, η πρόταση για εκλογική συνεργασία με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη κι εδώ οι απόψεις μοιράστηκαν υπέρ και κατά. Την Τετάρτη θα γίνει νέα συνάντηση στην οποία θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.
Στη διάρκεια της συνάντησης στελέχη και μέλη που πήραν το λόγο άσκησαν σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και επισήμαναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως τον ήξεραν, «έχει τελειώσει».

Σε προεκλογικό πυρετό η Πολιτική Γραμματεία
Σε προεκλογικό… κλίμα διεξήχθη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αποφασίστηκε η σύγκληση πανελλαδικής συνδιάσκεψης το Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, σε κλίμα ομοφωνίας, τονίστηκε ότι το κόμμα προχωρά ενωμένο στις εκλογές, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα συνεδριάσουν και οι επιτροπές προετοιμασίας του εκλογικού αγώνα (πρόγραμμα-επικοινωνία-ψηφοδέλτια- οργανωτικό).
Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε για το προσεχές Σαββατοκύριακο, η σύγκληση πανελλαδικής συνδιάσκεψης, με συμμετοχή των μελών της ΚΕ, των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και θα αποφασιστεί το εκλογικό-κυβερνητικό πρόγραμμα.

  • Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου