Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Αυτές δεν είναι διαπραγματεύσεις, εξάντληση είναι…

Σχεδόν 24ωρο κοντεύουν να κλείσουν οι τελικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους θεσμούς, που ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας και συνεχίζονται μέχρι αυτήν την ώρα, με μία μόνο διακοπή το απόγευμα για διαβουλεύσεις στο Μαξίμου, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για συμφωνία ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι δύο πλευρές συμφώνησαν για πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ το 2016 και 1% το 2017. Συμφώνησαν ακόμα στις προβλέψεις για την ανάπτυξη, εκτιμώντας ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί το 2016 κατά 0,5%, ενώ το 2017 θα καταγράψει ανάπτυξη 2,3%.

«Μπαίνουμε στον τελικό γύρο των συζητήσεων, κοιτάζοντας το Μνημόνιο Κατανόησης από την αρχή μέχρι το τέλος», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Πάντως, πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις αναφέρουν πως έχει συμφωνηθεί να μη ληφθεί κανένα νέο μέτρο αναφορικά με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για φέτος και για το 2016.

  • Πηγή: Κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου