Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Επιστολή του Γιώργου Καμίνη σε 20.000 δημότες της Αθήνας. Φροντίδα αγάπης για τον άνθρωπο...

Επιστολή σε 20.000 πολίτες της Αθήνας απευθύνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ενημερώνοντάς τους για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, που λήγει στις 26 Αυγούστου.

Ειδικότερα, αποδέκτες της προσωπικής ενημερωτικής επιστολής του δημάρχου Αθηναίων είναι 20.000 κάτοικοι της Αθήνας, οι οποίοι στηρίζονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Με την ενέργειά του ο κ. Καμίνης επιδιώκει όσο περισσότεροι πολίτες της Αθήνας να μάθουν για το πρόγραμμα και να εκμεταλλευτούν τις παροχές του. Άλλωστε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «αποτελεί υποχρέωση του δήμου να ενημερώσει όσο δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων της πόλης με χαμηλό εισόδημα και μικρή περιουσία για τη δυνατότητα που έχουν να γίνουν αποδέκτες τακτικής βοήθειας σε τρόφιμα και άλλα βασικά προϊόντα και υπηρεσίες κατά τη διάρκεια ενός έτους».

Ωφελούμενοι, όπως περιγράφεται στις δράσεις του προγράμματος, είναι άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας (με ετήσιο εισόδημα μέχρι 3.000 ευρώ για μεμονωμένο άτομο και 4.500 για ζευγάρι).

Αιτήσεις υποβάλλονται παράλληλα και στα 28 εξουσιοδοτημένα σημεία της Κοινωνικής Σύμπραξης του Δήμου Αθηναίων «Αθήνα - Πρωτεύουσα Αλληλεγγύης», καθώς και από μεμονωμένα άτομα ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Οι εγγραφές στο πρόγραμμα πραγματοποιούνται σε 11 προκαθορισμένα σημεία του δήμου από πιστοποιημένους υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων, του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών και του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, καθώς και από πιστοποιημένους χρήστες των 20 εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης. Τέλος, αιτήσεις υποβάλλονται και στα 27 καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Αθηναίων. Με τα ΕΛΤΑ έγινε και η αποστολή των επιστολών στους 20.000 δημότες.

  • Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου