Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Η Αθήνα χρειάζεται πλατιές συνεργασίες…

Δυο φωτογραφίες του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, με τους Σπηλιωτόπουλο (πάνω) και τον Σακελλαρίδη (κάτω) από τις πρόσφατες συναντήσεις που είχε μαζί του διερευνώντας σημεία για συνεργασία.


Οι εκλογές τελείωσαν. Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας, ένα μικρό διάλειμμα κι αμέσως μετά η νέα Διοίκηση του Δήμου Αθηναίων θα κληθεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν του Αθηναίους πολίτες στην εποχή των μνημονίων… Και ο καθένας γνωρίζει πόσο μεγάλα και σοβαρά είναι…

Πολύ σωστά λοιπόν ο δήμαρχος επιχειρεί πλατιές συνεργασίες με τους μέχρι χθες συνυποψήφιους του. Τι σημασία έχει αν εκπροσωπούν άλλους κόσμους; Υπάρχει χώρος για μια κοινή πλατφόρμα σε σχέση με το κοινό καλό πάντα θα υπάρχει.

Αρκεί να είμαστε σε θέση να δούμε και να κατανοήσουμε την πραγματικότητα.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

Δείτε τη δήλωση του:

«Σήμερα συναντήθηκα στο Δημαρχιακό Μέγαρο με τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ». Είχα την ευχαρίστηση να συζητήσω μαζί του για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης και τις στρατηγικές επιλογές που πρέπει να κάνει ο Δήμος για την επόμενη πενταετία. Η κρίση που περνά η χώρα και οι επιπτώσεις της στην πρωτεύουσα απαιτούν συναινέσεις και συγκλίσεις. Τα προβλήματα είναι τέτοιας έκτασης και έχουν τέτοιο βάθος που πρέπει να διασφαλίσουμε τις μεγαλύτερες δυνατές συμφωνίες. Άλλωστε αυτό πιστεύω ότι ζήτησαν και οι Αθηναίοι με την ψήφο τους: ανταπόκριση στα προβλήματα της πόλης μέσα από ευρείες συναινέσεις και συμφωνίες».

Το ίδιο ακριβώς σκηνικό ακολούθησε και με τον υποψήφιο της «Ανοιχτής Πόλης» κ. Σακελλερίδη

«Σήμερα συναντήθηκα στο Δημαρχείο της Αθήνας με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
Συζητήσαμε για τα σημαντικά ζητήματα της Αθήνας και διερευνήσαμε τα περιθώρια συνεργασίας για την αντιμετώπισή τους. Πιστεύω πως οι πολίτες, με την ψήφο τους, έδειξαν ότι για την επίλυση των μεγάλων και σύνθετων προβλημάτων απαιτούνται ευρείες συγκλίσεις. Αυτό θα επιδιώξουμε με όλη τη δημοκρατική αντιπολίτευση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο».

Ας μην παίρνουμε τίποτα από αυτά ελαφρά. Είναι η σοβαρή προσέγγιση της επόμενης ημέρας για την πόλη μας. Κι όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, σε μια τέτοια συστράτευση, κανείς δεν περισσεύει. Όλοι είναι χρήσιμοι και απαραίτητοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου