Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Πολιτισμός είναι και το θέατρο…

Η Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων πήγε BADMINTON και παρακολούθησε την παράσταση «Πρισίλλα, η βασίλισσα της ερήμου»... γιατί πολιτισμός είναι και το θέατρο!!!
Ο Γιώργος Καπουτζίδης φιλοξενούμενος στην εκπομπή ΦΜ Live μιλάει με το Φώτη και τη Μαρία για το μιούζικαλ "Πρισίλλα, η βασίλισσα της ερήμου" και σχολιάζουν το διαφημιστικό τρέιλερ, που προβλήθηκε για πρώτη φορά!

Το PRISCILLA QUEEN OF THE DESERT είναι ένα μιούζικαλ που έχει κάνει παγκόσμια επιτυχία, τόσο ως ταινία (1994), όσο και στις διάφορες θεατρικές του εκδοχές. Αφηγείται τη διασκεδαστική, ιστορία τριών φίλων – drag queen καλλιτεχνών - που διασχίζουν την Αυστραλία από το Σύδνεϋ ως το Άλις Σπρινγκς.

Αφορμή γι' αυτό το ταξίδι είναι μια πρόσκληση που λαμβάνει ένας από τους τρεις, ο Τικ (με καλλιτεχνικό όνομα Μίτζι) από την Μάριον, την πρώην γυναίκα του με την οποία έχει έναν οκτάχρονο γιο τον οποίο όμως δεν έχει συναντήσει ποτέ. Η Μάριον του προτείνει να παρουσιάσει ένα show στο Καζίνο το οποίο διευθύνει και ταυτόχρονα να γνωρίσει επιτέλους το γιό του. Μαζί με τον Tick/Mitzi τον οποίο ερμηνεύει ο Γιώργος Καπουτζίδης, ταξιδεύουν η Bernadette (Φώτης Σεργουλόπουλος) μια drag queen πιο ώριμης ηλικίας και η ατίθαση αλλά ταλαντούχα Felicia (Παναγιώτης Πετράκης). Οι τρεις τους πραγματοποιούν το δικό τους ταξίδι αυτογνωσίας καθώς διασχίζουν την έρημο της Αυστραλίας με ένα σαραβαλιασμένο λεωφορείο, που ονόμασαν Priscilla.

Η ιδιαιτερότητα της παραγωγής του Badminton είναι ότι συνδυάζει το στοιχείο της ξένης και της ελληνικής παραγωγής. Τα εκατοντάδες βραβευμένα κοστούμια, τα σκηνικά και το όλο concept της παράστασης έρχεται από την Αγγλία, αλλά οι ηθοποιοί, οι τραγουδιστές κι ο σκηνοθέτης είναι Έλληνες, σε ένα μιούζικαλ που παίζεται στην ελληνική γλώσσα. Δύο σε ένα, λοιπόν. Εκ του αποτελέσματος, αυτή η συνταγή αποδεικνύεται αρκετά επιτυχημένη.
Η παράσταση έχει φυσικά gay χρώμα. Οι ερμηνείες έχουν το στοιχείο της θεατρικής υπερβολής. Η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι αρκετά σκληρή, το έργο δεν σοκάρει κανέναν, γιατί στην τελική αίσθηση που σου αφήνει κυριαρχεί η ευθυμία, το κωμικό χρώμα και η διάθεση να παραχθεί ένα φανταχτερό θέαμα. Γίνεται και μια προσπάθεια να βγουν κάποια κοινωνικά μηνύματα και ένας μελοδραματικός τόνος, με τη σχέση πατέρα - παιδιού. Ξεχωρίζουν φυσικά τα θεαματικά κοστούμια και τα σκηνικά, η λάμψη των φωτισμών, των disco balls και των χρωμάτων.
Όσον αφορά τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών ο Γιώργος Καπουτζίδης που παίζει την ευαίσθητη drag queenδεν εντυπωσιάζει υποκριτικά και φωνητικά. Όμως, η παρουσία του στο έργο είναι καθοριστική, γιατί με την συνεισφορά του στη μετάφραση έδωσε ατάκες στο σενάριο, ιδιαίτερα σημαντικές για να βγάζει γέλιο η παράσταση. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος παίζει μια πιο ώριμη drag queen, που είναι ερωτιάρα και... κυρία. Η ερμηνεία του έβγαζε γέλιο, ενώ είχε και τη μεγαλύτερη θηλυκότητα. Την ξινή και τρελιάρα drag queen ενσαρκώνει ο Παναγιώτης Πετράκης, με μια διάθεση υπερβολής αλλά και αρκετό δόσιμο στον ρόλο του.

Πιο πολύ από τους τρεις πρωταγωνιστές έκανε αίσθηση με την ερμηνεία της σε τρελούς και αστείους ρόλους η Τάνια Τρύπη. Το είδος του μιούζικαλ της ταιριάζει πάρα πολύ, με την έντονη εκφραστικότητά της και την ωραία της φωνή. Ωραίες ήταν οι φωνές τόσο των χορωδιών, όσο και των τριών τραγουδιστριών (3 «Divas»), ιδίως της Demy, αλλά και της Μελίνας των Vegas και της Shaya.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Η Priscilla είναι ένα χαριτωμένο μιούζικαλ, που προσφέρει αυτά που υπόσχεται. Λαμπερό θέαμα, χιούμορ, ωραίες μουσικές και τραγούδια. Βλέπεται ευχάριστα και διασκεδάζει το κοινό.

  • Πηγή: www.monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου