Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Μια ανάσα πριν από τις κάλπες…

Την Κυριακή ψηφίζουμε… Επιλέγουμε εκείνον που θεωρούμε ικανό να διοικήσει τη Δήμο Αθηναίων, εκείνον που σε μια τέτοια εποχή δύσκολη μπορεί να μας πείσει ότι έχει και την εμπειρία και τη γνώση και τη θέληση να σταθεί όρθιος και δώσει μάχες για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.

Είναι ασφαλώς μια πολύ σοβαρή απόφαση και έχει να κάνει και με τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να είναι δίπλα μας και να το στηρίζουν σ’ αυτές τις θεμελιώδεις αλλαγές..

Εμείς έχουμε δει πράγματα να γίνονται στα προηγούμενα χρόνια. Είδαμε την Αθήνα της κρίσης να στέκεται με αξιοπρέπεια στα πόδια της και να δίνει μάχες για τους ανθρώπους της σε όλα τα επίπεδα…

Είδαμε το χαμόγελο, την ελπίδα, τη σιγουριά για το αύριο να ανθίζουν ξανά στα πρόσωπα των συμπολιτών μας. Και τα νιώσαμε όλα αυτά, γιατί ουδέποτε απομακρυνθήκαμε από τα ζητήματα καθημερινότητας που τον απασχολούν, δεν παρασυρθήκαμε από εφήμερες «δόξες» και αξιώματα. Είμαστε σε θέση να κοιτάζουμε στα μάτια τους Αθηναίους επειδή δεν τους κοροϊδέψαμε ποτέ και δεν «παίξαμε» μαζί τους. Απλά πράγματα, αληθινά, προσιτά στον καθένα μας.

Ο Δήμος της Αθήνας αντιλαμβάνεται την αλληλεγγύη και την πολιτική στήριξης κοινωνικών ομάδων που υποφέρουν ως κορυφαία αποστολή του, όχι ως όχημα προεκλογικού εντυπωσιασμού. Είναι λυπηρό που ο κ. Σακελλαρίδης εμφανίζεται ότι αγνοεί εκείνο που χιλιάδες πολίτες της Αθήνας γνωρίζουν: ότι ο Δήμος της Αθήνας, μέσω του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών (τις εγκαταστάσεις του οποίου έχουν επισκεφθεί μετά από δικό τους αίτημα μεταξύ άλλων ο υποψήφιος γερμανός Καγκελάριος Πέερ Στάινμπρουκ, η κοινοτική Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ και η επικεφαλής των Πρασίνων στο ευρωκοινοβούλιο Ρεμπέκα Χάρμς) στηρίζει 4.000 οικογένειες, σε συνθήκες απόλυτης αξιοπρέπειας.

Πρόσφατα μάλιστα, οι χώρες του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Χώρου, ενίσχυσαν τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας με το ποσό 2 εκ ευρώ, γεγονός που αποτελεί διεθνή ψήφο εμπιστοσύνης για την κοινωνική δομή, που άρχισε να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2012.
Επίσης, 200 οικογένειες στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και 120 οικογένειες από το Πρόγραμμα «Αλληλεγγύη στην Οικογένεια». Στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, μοιράζονται καθημερινά 1.400 γεύματα σε άπορους συμπολίτες μας. Στις δύο δομές που λειτουργεί ο δήμος Αθηναίων, φιλοξενούνται 120 άστεγοι, ενώ πρόσφατα εγκαινιάστηκε η «Κοινωνική Πολυκατοικία», που φιλοξενεί 17 οικογένειες που κινδύνευαν να μείνουν άστεγες.
Ας γνωρίζει επίσης ο κ. Σακελλαρίδης, ότι ο Δήμος Αθηναίων, σε στενή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, στέλνει καθημερινά, με απόλυτη διακριτικότητα, 1.300 γεύματα στα σχολεία, για μαθητές που διαπιστώνεται ότι επανειλημμένως δεν έχουν μαζί τους κολατσιό. Τα γεύματα αυτά παρασκευάζονται στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, μαζί με εκείνα των 5.500 παιδιών που φιλοξενούνται στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ενώ το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου, που λειτουργεί για δεύτερη χρονιά, έχει κινητοποιήσει 100 εθελοντές, οι οποίοι προετοιμάζουν 200 μαθητές για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
Η Κοινωνική Πολιτική και κυρίως ότι έχει γίνει στην Αθήνα για τους αδύνατους την τελευταία τριετία, δεν προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση. Απαιτείται γενναιότητα και σεβασμός σε όσους προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου