Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Πιο κοντά ο ένας στον άλλον…


Αυτό είναι το διαφημιστικό σποτάκι του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, για τις εκλογές της Κυριακής. Ας το ξαναδούμε ψύχραιμα, λέει μεγάλες αλήθειες…


Αγαπούμε τον τόπο που ζούμε και μεγαλώνουμε παιδιά. Αυτή είναι η αρχή μας: Μακριά από πολιτικά κόμματα και παρατάξεις που γκετοποιούν την Αθήνας και μπαίνουν στο στόχαστρο της αμφισβήτησης καθώς με τις πολιτικές που κάνουν σε βάρος του λαού, να αναθεωρούν απόψεις και αρχές πάνω στην πολιτική.

Ζούμε την καθημερινότητα, αναπνέουμε τον αέρα με τα προβλήματα, αλλά προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις, δεν διασταυρώνουμε τα χέρια απαθείς παρατηρητές.

Το θέμα, επόμενη μέρα στην πρωτεύουσα μας αφορά όσο και εσάς. Κι είμαστε εδώ με τα μανίκια ανασηκωμένα, έτοιμοι να δώσουμε μάχες αξιοπρέπειας από αυτές που δικαιούνται οι άνθρωποι που ζουν σ’ αυτόν τον τεράστιο δήμο της Ελλάδας που κάποιοι τον λένε και μικρή κυβέρνηση.

Έτσι είναι, αν το δεις από μια άλλη άποψη γι’ αυτό και χρειάζεται ψυχραιμία, δικαιοσύνη, ισότητα, ευθύτητα, εντιμότητα στη διοίκηση του. Κι όλα αυτά τα στοιχεία δείξαμε έμπρακτα στα προηγούμενα τριάμισι χρόνια ότι υπάρχουν και φυσικά με μεγαλύτερη εμπειρία μπορούμε να τα διαχειριστούμε στη νέα θητεία, εφόσον με την ψήφο σας μας δώσατε τη δυνατότητα να τα κάνουμε:

Η οικονομική εξυγίανση είναι ένας διαρκής αγώνας. Προχωράμε σε γενναία μείωση των δημοτικών τελών κατά 20% εντός της πενταετίας, ως αποτέλεσμα των σύγχρονων μεθόδων που εφαρμόζονται στη καθαριότητα και στον ηλεκτροφωτισμό.

Η οικονομική κατάσταση του Δήμου έχει για πρώτη φορά άμεσο αντίκτυπο στους δημότες και στους επιχειρηματίες. Εισάγουμε νέες κλίμακες δημοτικών τελών ώστε να γίνουν δικαιότερα και ανταποδοτικότερα. Συνεχίζουμε την κοινωνική απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όσους έχουν ανάγκη. Επανασχεδιάζουμε την κτιριακή διασπορά των δημοτικών κτηρίων ώστε να λειτουργούν αποτελεσματικότερα οι υπηρεσίες και να επέλθουν σημαντικές οικονομίες από τα μισθώματα. Αναρτούμε το περιουσιολόγιο του Δήμου στο διαδίκτυο ώστε να μην μπορεί κανένας να επιβουλεύεται την περιουσία όλων μας. Προχωράμε σε χρεώσεις των επιχειρήσεων (πχ ΔΕΗ, τηλεπικοινωνιών) που χρησιμοποιούν τους κοινόχρηστους χώρους και το υπέδαφος της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου