Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

«Έχουμε μπει στον αστερισμό των συνεργασιών»

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗ ΛΥΡΙΤΖΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


Τα κοινά σημεία για μια συνεργασία μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης για την πόλη

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Υπάρχουν τα κόμματα, υπάρχουν οι πολιτικές διαφορές, αλλά φυσικά σε μια πόλη με τόσο σύνθετα προβλήματα, αλλά και τόσο αυτονόητα, που πρέπει να πετύχουμε, αν κατορθώσουμε να ξεπεράσουμε τα στερεότυπα και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες, νομίζω ότι θα μπορέσουμε να βρούμε έναν κοινό τόπο, αρκεί να καθίσουμε να μιλήσουμε προγραμματικά. Άκουγα πριν τη συζήτηση για την κεντροαριστερά. Έχει γίνει ποτέ μια σοβαρή προγραμματική συζήτηση; Πως θα πάνε να κάνουν την κεντροαριστερά, όταν δεν έχει γίνει μια συζήτηση πάνω στις βασικές αρχές και σε βασικές επιλογές. Ας πούμε, λ.χ, οι συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα. Τι σκέφτεται ο καθένας, στα θέματα τα εθνικά, στα θέματα περιβάλλοντος και πως θα ισορροπήσουν με την οικονομική ανάπτυξη. Αφού όλα αυτά είναι ώριμα, ας συζητηθούν και τότε θα βρεθούν οι συγκλίσεις και οι αποκλίσεις.

Η επιβάρυνση της πόλης από τις αφίσες

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Μέχρι την Κυριακή θα έχουμε κατεβάσει όλες τις αφίσες. Έχουμε μέχρις στιγμής κατεβάσει 35.000 αφίσες από την πόλη. Είναι και πάλι λυπηρό το γεγονός ότι διεξήχθη ένας προεκλογικός αγώνας με τη μέθοδο της αφίσας, από κάποιες παρατάξεις, από κάποιους υποψήφιους. Υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι που επιτρέπεται, αλλά ορισμένοι επιμένουν να κινούνται με τα στερεότυπα της μεταπολίτευσης. Υπάρχει μια αυστηρότατη νομοθεσία, τα έχω παραπέμψει εγώ όλα σε μια ειδική επιτροπή, να δούμε αυτή τη φορά τι θα γίνει».

Για το αν υπάρχουν στον σχεδιασμό του πρωτοβουλίες, για την διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών από τις υπηρεσίες του δήμου

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Μια  προηγούμενη προεκλογική μας διακήρυξη –δέσμευση, την υλοποιήσαμε. Πήγαμε τον δήμο στις γειτονιές. Φτιάξαμε τα Επτά Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη. Σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, υπάρχει παράρτημα του δήμου, όπου μπορεί να ο πολίτης να διεκπεραιώνει ένα σωρό υποθέσεις. Μέσα στον επόμενο χρόνο, θα μπορεί να κάνει από τα ΣΕΔ, τα πάντα. Θα καταργηθούν οι συναλλαγές με τις κεντρικές υπηρεσίες του δήμου. Οι περισσότερες μάλιστα από αυτές, έως το τέλος του χρόνου, θα γίνονται ηλεκτρονικά»

Για την εκτίμηση του πρόσφατο εκλογικού αποτελέσματος στις ευρεκλογές

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Βλέπουμε μεγάλες ανακατατάξεις. Μπορεί να ανέβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχουμε μπει στον αστερισμό των συνεργασιών. Το τι θα γίνει με την Κεντροαριστερά, είναι πάρα πολύ κρίσιμο, γιατί είναι το κέντρο βάρους όλου του πολιτικού συστήματος. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να κυβερνήσει μόνος – προς το Κέντρο πρέπει να στραφεί -  ούτε η Νέα Δημοκρατία, το ίδιο και εκείνη. Επομένως, όλες οι εξελίξεις στο χώρο αυτό, είναι κρίσιμες. Γι’ αυτό μίλησα για προγραμματικές, επιτέλους, συζητήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου