Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Καμία ελπίδα για το Eurogroup

Συνέντευξη στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έδωσε ο επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, δηλώνοντας ότι «δεν φτάσαμε ακόμη ούτε στο σημείο εκκίνησης» και καλεί την Αθήνα να δώσει την προ-νομοθέτηση για αφορολόγητο, συντάξεις και εργασιακά, προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα το Κουαρτέτο των δανειστών.

Ο Γερμανός αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αν υπάρξει προνομοθέτηση από την πλευρά της Αθήνας είναι εφικτή μία συμφωνία στο επόμενο Eurogroup της 20ης Μαρτίου ενώ στο ερχόμενο μπορούν απλά να καταγραφούν μία πρόοδος και ένα σημείο εκκίνησης για τα μέτρα μετά το 2018 (συντάξεις και αφορολόγητο) τα οποία θα επιτρέψουν την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα.

Παράλληλα ο Τόμας Βίζερ αποκλείει κάθε ενδεχόμενο Grexit σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία μέσα στους προσεχείς μήνες λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Όχι. Είμαι απόλυτος. Όχι. Υποθέτω ότι αυτές οι συζητήσεις τροφοδοτούνται από κάποιους ανθρώπους οι οποίοι ίσως να έχουν οικονομικό συμφέρον για τη δημιουργία αυτών των φημών, αλλά δεν βλέπω την παραμικρή βάση και ποτέ δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο, ούτε καν στο παρασκήνιο. Δεν έχει καμία βάση αυτό το σενάριο".

  • Πηγή: http://www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου