Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Κατατέθηκαν 192.571 αιτήσεις για 32.000 θέσεις στους δήμους. Κατάσταση ασφυξίας στην αγορά

Ολοκληρώθηκε χθες, Δευτέρα (27/04) η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, που αφορά τις 32.000 προσλήψεις με πεντάμηνη απασχόληση.

Ο τελικός αριθμός αιτήσεων σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr, που έχουν υποβληθεί είναι 192.571 αιτήσεις, αριθμός δηλαδή σχεδόν εξαπλάσιος από τις θέσεις εργασίας που έχουν προκηρυχθεί.

Πρόκειται για θέσεις απασχόλησης, που θα καλύψουν κενά που υπάρχουν σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας. Έπεται η ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων δικαιούχων, ύστερα από επιλογή που θα γίνει μέσω του συστήματος μοριοδότησης του ΟΑΕΔ, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει η υποβολή ενστάσεων, ο έλεγχός τους και τελικά, θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων.

Απομένουν όμως περίπου άλλες 19.000 θέσεις απασχόλησης, οι οποίες αναμένεται να προκηρυχθούν, από την επόμενη εβδομάδα και μετά. Ασφαλείς πληροφορίες, θέλουν οι συγκεκριμένες θέσεις απασχόλησης, να «σπάνε», ανά φορέα.

 Κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν ξεχωριστές προκηρύξεις για τις θέσεις που μπορεί να προκύψουν στο υπουργείο Πολιτισμού, για παράδειγμα, όπως επίσης και για θέσεις που αναμένεται να καλύψουν ανάγκες που υπάρχουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Σε κάθε περίπτωση, ο ΟΑΕΔ βρίσκεται στην «τελική ευθεία» για να προκηρύξει και αυτές τις θέσεις απασχόλησης. Υπενθυμίζεται ότι οι αποδοχές για τους δικαιούχους κυμαίνονται από 431 ευρώ έως 495 ευρώ το μήνα, ανάλογα εάν πρόκειται για μεγαλύτερους ή μικρότερους των 25 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου