Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Η Εξέγερση του Δεκέμβρη… από τις 4 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους

Ένας 15χρονος μαθητής πέφτει νεκρός από τα δολοφονικά πυρά ενός αστυνομικού…

Εφτά εγκλωβισμένοι σε ένα υπόγειο σινεμά τέχνης φοβούνται να βγουν έξω στην σκληρή πραγματικότητα. Η εξέγερση του Δεκέμβρη αρχίζει!

Η ταινία Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ είναι μια πραγματικά ανεξάρτητη παραγωγή, χωρίς τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη κανενός Κέντρου και… παράκεντρου. Περιγράφει τις ημέρες της εξέγερσης του 2008, μετά την εν ψυχρώ δολοφόνία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τα γεγονότα που ακολούθησαν ενώ σε παράλληλη δράση παρακολουθεί τις αγωνιώδεις συγκρούσεις ανάμεσα σε εφτά χαρακτήρες εγκλωβισμένους σε έναν υπόγειο κινηματογράφο. Το μόνο κοινό που τους ενώνει είναι o φόβος τους και η άρνηση τους να αντιμετωπίσουν και να αλλάξουν την πραγματικότητα. Κατά τα άλλα τους χωρίζουν έριδες, μικρότητες, συνωμοσίες, μίση και πάθη. (Οπως την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων).

Ακόμη, η ταινία αποτελεί ένα καυστικό σχόλιο για την βαρβαρότητα της αστυνομικής βίας, τον μαζικό βομβαρδισμό με δακρυγόνα της 29ης Ιουνίου 2011 στο Σύνταγμα, τον άνοδο του νεοναζισμού, και την προμελετημένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο αέναος κύκλος της βίας δεν τελειώνει ποτέ. Και δεν κλείνει ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου