Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Αθήνα: Μια μέτρηση που δεν μας τιμά…



Το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ.
Το να διαβάζουμε ότι η Μελβούρνη μπορεί να θεωρείται η καλύτερη πόλη στον κόσμο και η Αθήνα είναι κάπου στην 69η θέση, παγκόσμια, δεν είναι κάτι που τιμά ιδιαίτερα… Αυτό είναι κατανοητό με την πρώτη ματιά, στη διεθνή έρευνα που φιλοξενήθηκε χθες από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
Αλλά, χρειαζόμαστε άραγε τα στοιχεία μιας τέτοιας παγκόσμιας έρευνας για να διαβάσουμε τα αυτονόητα; Μήπως δε ζούμε μέσα σ’ αυτή την πόλη και δεν έχουμε αντιληφθεί τις αδυναμίες της; Ασφαλώς έτσι είναι…
Και πολλά από αυτά στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας μας στη θέση ευθύνης της προέδρου της 4ης Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων, στο βαθμό που μπορούσαμε να δώσουμε μάχες για να διορθωθούν.
Όσοι από τους αναγνώστες μας είναι καλόπιστοι παρατηρητές, μπορούν όντως να δουν τέτοια και άλλα, γύρω τους. Κάποιοι άλλοι, τυφλωμένοι από αντιπολιτευτική διάθεση είναι βέβαιο πως δεν θα δουν τίποτα.
Ωστόσο οι προσπάθειες έγιναν… Και είμαι απόλυτα βέβαιη ότι θα συνεχιστούν από όσους θα κληθούν να αναλάβουν την ευθύνη της διοίκησης της 4ης ΔΚΑ. Όπως επίσης θα χρειαστούν χρόνο, όση καλόπιστη διάθεση κι αν έχει κανείς… Από πείρα, το λέω… Τα έχω ζήσει, τα γνωρίζω, δεν το λέω από διηγήσεις τρίτων.
Εμείς θα είμαστε καθημερινά εδώ να υπενθυμίζουμε την ανάγκη, όταν αυτή υπάρχει για να γίνει καλύτερη η πόλη που ζούμε… Να είστε σίγουροι. Γιατί, αν μη τι άλλο, μας αξίζει μια καλύτερη Αθήνα, για μας και τα παιδιά μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου