Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

To κτίριο των Κοινωνικών Δομών, χώρος για άστεγους σε καιρούς οικονομικά δύσκολους...


To κτίριο των Κοινωνικών Δομών Συσσιτίου & Υπνωτηρίου του Δήμου Αθηναίων στην Ακαδημία Πλάτωνος (Αλικαρνασσού 49) εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό του Δήμου Αθηναίων για τη διαχείριση της κοινωνικής κρίσης, που υπήρξε για εμάς από την αρχή, πολιτική προτεραιότητα μέγιστης σημασίας. Για πρώτη φορά ο Δήμος Αθηναίων ανταποκρίνεται σε μια ανάγκη πιεστική που μπορεί να αποτελέσει πλήγμα για την κοινωνική συνοχή της πόλης, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία της. 
Για την υλοποίησή της Δομής Υποστήριξης Αστέγων αξιοποιήθηκαν πόροι του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου που διοχετεύονται στην Ελλάδα μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας.
Η λειτουργία της έγινε εφικτή χάρη στη σταθερή, συνεχή και δοκιμασμένη συνεργασία με εξειδικευμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο πεδίο. Σήμερα παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους αστέγους που θέλουν να κάνουν απλώς ένα μπάνιο, ή να φάνε, ή και να κοιμηθούν. 
Η δομή Υποστήριξης Αστέγων λειτουργεί σε κτίριο που παρέχει ο Δήμος, στο οποίο καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα για την υποστήριξη των αστέγων. Τροφοδοτεί επίσης με 100 μερίδες φαγητό καθημερινά το κοινωνικό συσσίτιο. Η δομή μπορεί να φιλοξενεί 50 άτομα, και διαθέτει ξεχωριστούς χώρους για άνδρες, γυναίκες και οικογένειες. 

  • Τηλεφωνική γραμμή για την έλλειψη στέγης: 10520.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου