Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Επτά απλές ή άγνωστες χρήσεις της μαγειρικής σόδας στην ομορφιά και την υγιεινή του σωματος...


Από τις ευεργετικές της ιδιότητες είναι η απομάκρυνση των μυρωδιών, η διόγκωση στο ψήσιμο, η καταπολέμηση των βακτηριδίων και η καθαριστική της ικανότητα.
Όμως η μαγειρική σόδα έχει και ευεργετικές χρήσεις στην ομορφιά.

Δείτε 7 από τις χρήσεις της μαγειρικής σόδας στην ομορφιά:

1. Απαλύνετε ένα τσίμπημα από έντομο
Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και εφαρμόστε τη στο σημείο του τσιμπήματος. Αφήστε την να στεγνώσει για 2 λεπτά και σκουπίστε τη.

2. Φρεσκάρετε τα χέρια σας
Αναμείξτε 3 μέρη μαγειρικής σόδας με 1 μέρος νερού και τρίψτε με αυτό το μείγμα τα χέρια σας. Ξεπλυθείτε και είστε έτοιμη.

3. Διώξτε την άσχημη μυρωδιά από τα αθλητικά παπούτσια σας
Απλά εφαρμόστε λίγη σκόνη μαγειρικής σόδας μέσα στα παπούτσια, κουνήστε τη να πάει παντού και αφήστε τη να δράσει για μερικές ώρες. Στη συνέχεια αδειάστε τη σκόνη και τα παπούτσια σας θα μυρίζουν όμορφα.

4. Στοματικές πλύσεις
Βάλτε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερού και κάντε στοματικές πλύσεις με αυτό το μείγμα.

5. Καθαρίστε τις βούρτσες των μαλλιών σας
Πάρτε ένα λεκανάκι με νερό και ρίξτε μέσα λίγη μαγειρική σόδα. Βυθίστε την βούρτσα με τα δόντια προς τα κάτω μέσα στο μείγμα και αφήστε τη να μουλιάσει για 20 λεπτά. Έπειτα βγάλτε την, ξεπλύντε την και σκουπίστε την.

6. Απομακρύνετε τα μαύρα στίγματα
Δημιουργήστε μια πάστα με μαγειρική σόδα και λίγο νερό. Στη συνέχεια εφαρμόστε την στις περιοχές όπου έχετε μαύρα στίγματα και αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά. Αυτή η μάσκα μπορεί να γίνει 2-3 φορές την εβδομάδα.

7. Ξηρό σαμπουάν
Απαλλαγείτε από την λιπαρότητα των μαλλιών δημιουργώντας το δικό σας ξηρό σαμπουάν με λίγη μαγειρική σόδα. Εφαρμόστε την σκόνη απευθείας στις ρίζες, τρίψτε την ελαφρώς και χτενιστείτε.

  • Πηγή: http://www.eirinika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου