Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Ώρα για μια έξοδο. Τι λέτε για το Σερσέ λα Φαμ;

Είναι λίγος καιρός τώρα που στην Αθήνα φυσάει ένας νοσταλγικός αέρας, με εκθέσεις, revivals, επιστροφή σε ρετρό γεύσεις και αισθητική. Είναι ελάχιστα τα σημεία που αυτό γίνεται πιο πειστικά από το παραδοσιακό αστικό καφενείο που άνοιξε πρόσφατα στη Μητροπόλεως.

Μαρμάρινα τραπεζάκια, μωσαϊκό, ταπετσαρία, παλιακά σκεύη, τούρκικος καφές με καϊμάκι στη χόβολη, σερβιρισμένος με τα ωραιότερα λουκούμια που φτιάχνει η Σύρος ανακαλούν το θρύλο μιας Αθήνας που κατεδαφίστηκε, κυριολεκτικά, τη δεκαετία του '60.

Εκτός από γοητευτική ατμόσφαιρα, το  προσφέρει και γεύσεις που κάθε foodie θα εκτιμήσει: πραγματικά εξαιρετικά μεζεδοπιατάκια, αβγό μάτι με σουτζούκι από το Μιράν, κωκ (!), σπιτική βυσσινάδα. Μια ευχάριστη αναχώρηση από την παράδοση; Εδώ το κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρά (εκτός βέβαια αν καθίσεις σε ένα από τα εξωτερικά τραπεζάκια).



* Το όνομά του παραπέμπει στο κλασικό χασάπικο του Τσιτσάνη, αλλά το αστικό στιλ του μας στέλνει πιο μακριά, στο Παρίσι του Αλέξανδρου Δουμά, που πρωτόγραψε τη φράση.

Καθημερινά 10.00-23.00, Παρ-Σαβ ως τις 00.00, Κυρ 22.00.

Σε λίγες μέρες θα σερβίρει και πρωινό από τις 9 (τώρα η κουζίνα ανοίγει στη 1).

Μητροπόλεως 46, Κέντρο, τηλ. 210 3222 020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου