Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Το treat της ημέρας: La bella Napoli

Tώρα αυτό είναι ένα μυστικό που μάλλον δε θα μείνει τέτοιο για πολύ, ακόμα κι αν υπάρχει καλός λόγος — καθίζει-δεν καθίζει 15 ανθρώπους. Είναι ένα γωνιακό μαγαζάκι στα στενά γύρω απ' τη Βουλιαγμένης, στη Δάφνη, με φτωχική διακόσμηση, από αυτά που συνήθως προσπερνάς χωρίς να δώσεις πολλή σημασία. 
Όμως αυτή η διακριτική συνοικιακή πιτσαρία περνάει με άριστα το τεστ της Margherita. Δηλαδή φτιάχνει σωστά την απλούστερη και νοστιμότερη συνταγή πίτσας στον κόσμο: ντομάτα, μοτσαρέλα bufala, βασιλικός, λίγο λάδι και η σωστή ναπολιτάνικη βάση — λεπτή στο κέντρο, αφράτη και λίγο μαστιχωτή στις άκρες. 
Ο σεφ Marco την ψήνει σε 90" στον ξυλόφουρνό του, που δεν έχει έρθει από τη Νάπολη και δεν έχει ηφαιστειακή πέτρα. Αλλά αυτά δεν καθορίζουν την αυθεντικότητα του πράγματος όσο το καψάλισμα της ζύμης, το κόκκινο της ντομάτας που αφήνει το τυρί σε δεύτερο ρόλο, οι λεπτομέρειες που παραπέμπουν σε άνθρωπο που θέλει να νιώθει κοντά του τον τόπο που μεγάλωσε (το Μιλάνο, για την ιστορία), όχι να στήσει σκηνικό γραφικής τρατορίας.
Καθόλου τυχαίο που στην επίσκεψή μας, απόγευμα καθημερινής, ακούγαμε μόνο ιταλικά στο μικρό μαγαζάκι. Όχι για πολύ. Αξίζει να διασχίσεις όλη την πόλη για να δοκιμάσεις την πίτσα της Bella Napoli.

Tip: Δοκίμασε τη Bufalina ή τη Salsicce e friarelli (κλασική ναπολιτάνικη συνταγή).
Ανοικτά καθημερινά 13.00-23.45, Σάββατο από τις 18.00.
Χρυσίππου 4, Δάφνη, τηλ. 210 9010 003.
Δες χάρτη και περισσότερες φωτογραφίες στο AthensBook Web.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου