Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά - Στα λευκά ολόκληρη η χώρα. Τελικά, έπεσαν μέσα οι μετωρολόγοι!

Η επέλαση τοψυ χιονιά, σε όλη τη χώρα ξεκίνησε από το βράδυ της Παρασκευής, ενώ στα λευκά ντύθηκαν και τα βόρεια της Αττικής. Ήδη το χιόνι έκανε την εμφάνισή του, από την Πέμπτη το βράδυ σε Φλώρινα, Καστοριά, ορεινά Ιωαννίνων,, ενώ από την Παρασκευή το έστρωσε και σε άλλες περιοχές της Β. Ελλάδος, κυρίως ορεινές.
Ενδεικτικό είναι ότι σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία "έπεσε" κάτω από το μηδέν, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις άγγιξε και το -18. Αναφορικά με την Αττική, οι πρώτες νιφάδες, άρχισαν να πέφτουν από το βράδυ της Παρασκευής στην Πεντέλη, ενώ το πρωί του Σαββάτου τα βουνά της Αθήνας είχαν ντυθεί στα λευκά.
Οσον αφορά στην Αττική η έλευση του χιονιά άρχισε να γίνεται αισθητή ήδη από την Παρασκευή καθώς από το βράδυ άρχισε να πέφτει η θερμοκρασία και ξεκίνησαν να πέφτουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στην Πεντέλη.
Από τις 23:30 χθες το βράδυ, διακόπηκε η κυκλοφορία από τη λεωφόρο Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς το καζίνο, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου. Παράλληλα χιονόπτωση σημειώθηκε και στον Υμμητό,ενώ χιονόνερο πέφτει ακόμα και στην παραλιακή.
Η θερμοκρασία στην Αθήνα αγγίζει τους 1 με 2 βαθμούς Κελσίου.

  • Πηγή: http://www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου