Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Γιατί ξεχάστηκε η 4η Δημοτική Κοινότητα;

Προβλήθηκε και σωστά η πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων για τα «Ανοιχτά Σχολεία» που συνεχίζεται και για το καλοκαίρι του 2016. Το μήνα Ιούλιο θα ανοίξουν 10 σχολεία σε διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας: Πλατεία Βάθη, Εξάρχεια, Πλάκα, Παγκράτι, Βοτανικός, Άνω Πετράλωνα, Τέρμα Αχαρνών, Γκράβα, Γκύζη και Κυψέλη.
Το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία» έχει ως στόχο να ανοίξουν τα σχολεία στη γειτονιά και στην κοινωνία, να γίνουν πολιτιστικά και κοινωνικά κέντρα αλληλεπίδρασης των κατοίκων. Η ιδέα είναι να φιλοξενούν τα σχολεία, σε ώρες που συνήθως ήταν κλειστά, δράσεις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες από διάφορους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, συλλόγους, σωματεία αλλά και άτυπες μορφές συλλογικότητας που επιθυμούν να προσφέρουν στη γειτονιά τη γνώση τους, τις ιδέες τους, αυτό που αισθάνονται ότι χρειάζονται οι συνάνθρωποί τους,  ή κάτι στο οποίο ήδη δραστηριοποιούνται με επιτυχία και αρμόζει να παρουσιαστεί και στον οικείο χώρο του σχολείου.
Συγκεκριμένα για το καλοκαίρι επιλέχθηκαν, κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης συμμετοχής, κυρίως δράσεις ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης. Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν. Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Και μείς αναρωτιόμαστε και δεν είμαστε οι μόνοι, γιατί αγνοήθηκαν οι λαϊκές γειτονιές του 4ης Δημοτικής Κοινότητας; Σκόπιμα ή δεν υπήρξε κάποιος να το υπερασπιστεί για να γίνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου