Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Συμβαίνει στην Αθήνα... Athens Science Festival

Πόσο Νεάντερταλ είσαι; Πού κατοικεί η χαρά και πού η λύπη στον εγκέφαλο; Μπορεί το Ίντερνετ να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο; Το Athens Science Festival, το οποίο διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Τεχνόπολη για τρίτη συνεχή χρονιά, αποπειράται να δώσει απαντήσεις στις πιο περίεργες ερωτήσεις και ταυτόχρονα να μυήσει το ευρύ κοινό στα μυστικά της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας.
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 82 εκθέτες, 30 ομιλίες, 39 εργαστήρια για παιδιά, 30 workshops και 9 θεατρικές παραστάσεις είναι μόνο η αρχή για αυτό το πολιτιστικό γεγονός που καταπιάνεται με το θέμα «Εξελισσόμαστε με την επιστήμη».
Ερευνητές, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες από τον ελληνικό και διεθνή επιστημονικό χώρο δίνουν το «παρών» και καλούν τους Αθηναίους να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες όπως εκείνη της Chiara Morantari «Τι σχέση έχει η οικονομική κρίση με τις ακραίες συνθήκες στην Ανταρκτική;» ή εκείνη του Svante Pääbo «Γιατί ο άνθρωπος, και όχι κάποια άλλη μορφή ζωής, κυρίευσε τον κόσμο;». Εσείς έχετε τις απαντήσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου