Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για το Ρίο - Πολύ όμορφη η τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Με μια σεμνή και επιβλητική τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για το Ρίο και τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ιερή Φλόγα παραδόθηκε από την ΕΟΕ στην Οργανωτική Επιτροπή «Ρίο 2016», που θα γίνουν για πρώτη φορά στη Βραζιλία και τη Νότια Αμερική.

Έπειτα από επτά ημέρες, ολοκληρώθηκε το ταξίδι επί ελληνικού εδάφους, με την λαμπαδηδρομία να συνεχίζεται μέχρι την Λατινική Αμερική και να φτάνει στις 5 Αυγούστου στο στάδιο του Μαρακανά.

Την διοργανώτρια πόλη εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κάρλος Νούζμαν, που παρέλαβε το Φως του Ολυμπισμού από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο. Προηγήθηκε στο Καλλιμάρμαρο τελετουργικό με την Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου και τις Ιέρειες, που έχει εμπνευστεί η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο ήταν και ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος και τραγούδησε.

  • Πηγή: http://www.tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου