Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Πανάκριβα τα εισιτήρια σε Κνωσσό, Ακρόπολη κλπ

Ως (πιθανά) ισοδύναμα για μη ΦΠΑ στην ιδ. εκπαίδευση


Τεράστιες θα είναι οι αυξήσεις στο εισιτήριο της Ακρόπολης, της Κνωσσού (φωτογραφία) και άλλων χώρων, σύμφωνα με τις αποφάσεις που πήρε το ΚΑΣ χτες Τρίτη, θεσπίζοντας νέες τιμές ανάλογα με την επισκεψιμότητα σε Αρχαιολογικούς Χώρους και Μουσεία.

Λεπτομερέστερα, έγιναν πολύ ψηλές αυξήσεις σε τόπους μεγάλη επισκεψιμότητα, χαμηλότερες σε τόπους με μέτρια επισκεψιμότητα και ελάχιστες σε τόπους με χαμηλή επισκεψιμότητα. Οι αυξήσεις θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2016, αλλά θα αφορούν μόνο την περίοδο Απριλίου – Οκτωβρίου, γιατί το χειμερινό πεντάμηνο Νοεμβρίου – Μαρτίου θα υπάρχει μείωση 50%. Διατηρήθηκαν επίσης το μειωμένο εισιτήριο 50% για όσους το δικαιούνται και η ελεύθερη είσοδος την πρώτη Κυριακή του κάθε μήνα.

Ενδεικτικές τιμές: Κνωσσός 15 € (από 6!), Ακρόπολη 20 (από 12), Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο 10 (από 5), Βυζαντινό – Χριστιανικό 8 (από 4), Μυκήνες 12, Επίδαυρος 12 κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο υπουργός Πολιτισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς είχε δηλώσει πως οι αυξήσεις αυτές θα μπορούσαν να καλύψουν μέρος των ισοδύναμων για να μην επιβληθεί ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση- θέμα που, πάντως, είναι στον αέρα.

  • Πηγή: http://www.athensvoice.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου