Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Να μην [ξανα]πυροβολήσουμε τα πόδια μας…

«Την Κυριακή ψηφίζουμε… Είναι η πρώτη φορά, οι πρώτες εκλογές από τότε που ιδρύθηκε το νέο ελληνικό κράτος, που ξέρουμε ακριβώς τι θα ισχύσει μετά τις εκλογές… Θα ισχύσει ότι ψηφίστηκε στις 14 /8, που τα δύο μεγαλύτερα κόμματα {και κάποια μικρότερα} έχουν συνομολογήσει και ψηφίσει από κοινού τι θα ισχύει και τι θα εφαρμοστεί μετά τις εκλογές…»
Αυτά αναφέρει το «έγκριτο» και καθεστωτικό «Βήμα της Κυριακής» της 13/9….
«Τότε λοιπόν γιατί κάνουν τις εκλογές;» Αναρωτιέται ο περιβόητος Πρετεντέρης….
Οι εκλογές γίνονται για ένα και μοναδικό λόγο: Για να μπορούν από τη Δευτέρα το πρωί να πανηγυρίζει ολόκληρο το σύστημα και μέσα και έξω ότι ο ελληνικός λαός εγκρίνει με συντριπτική πλειοψηφία τα μνημόνια και τις μνημονιακές κυβερνήσεις, γι’ αυτό κάνουν τις εκλογές!
Επιχειρούν να σβήσουν ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να ρωτήσουν το λαό από δήθεν δημοκρατική ευαισθησία, όποια επιχειρήματα κι αν επικαλούνται…. Γιατί, αν ήθελαν αυτό, παράλληλα με τις εκλογές σε μια δεύτερη κάλπη θα ξανάβαζαν τη συμφωνία, που υπέγραψαν και ψήφισαν όλοι μαζί, υπό τη λαϊκή έγκριση για ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ….
Έτσι θα μπορούσαν πραγματικά να πανηγυρίσουν ότι ο λαός εγκρίνει το 3ο μνημόνιο και άρα θα μπορούσαν και να το εφαρμόσουν έχοντας σαν απόδειξη τη λαϊκή εντολή.
Εντύπωση προκαλεί όμως ότι αυτή την απλή και δημοκρατική πρόταση δεν την πρότειναν ούτε τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα…
Σε κάθε περίπτωση – δυστυχώς –  από την ερχόμενη Δευτέρα θα δεχτούμε όλοι μια τεράστια επίθεση στα εναπομείναντα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και στις ήδη κουτσουρεμένες και καταληστευμένες συντάξεις και μισθούς μας….
Σ' αυτό συμφωνούν όλες οι μνημονιακές δυνάμεις παλιές και νέες!
Ο ένας δηλώνει ότι υπέγραψε μεν αλλά θα ψάξει για ισοδύναμα, όμως μόνο για την κατώτερη σύνταξη. Ποια ισοδύναμα δεν μας λέει, προφανώς από την επικείμενη αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού που θα κουρέψει και άλλο τις ήδη κουτσουρεμένες συντάξεις μας.
Ο έτερος των «μονομάχων» θα εφαρμόσει…. ότι ψήφισε ο…. άλλος! Ξεχνάει να μας πει όμως ότι τα ψήφισε κι αυτός όπως και όλες οι άλλες μικρότερες μνημονιακές δυνάμεις.
Τίποτα όμως δεν έχει κριθεί και δεν θα κριθεί ερήμην μας.
Σας καλούμε όλους και όλες να είσαστε ΕΔΩ … Εμείς δηλώνουμε ότι παραμένουμε στο ΟΧΙ που αποφάσισε ο Ελληνικός λαός με το δημοψήφισμα και που μόνο με δημοψήφισμα μπορεί να το πάρει πίσω.
Στην κατεύθυνση αυτή σας καλούμε όλους και όλες, όσοι θα πάτε να ψηφίσετε να σκεφτείτε καλά τα παραπάνω…. Και σαν νοήμονες άνθρωποι που είστε να πράξετε ανάλογα.
Καλό βόλι….

  • Από τον Ευάγγελο Διαμαντή, έναν συμπολίτη μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου