Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Επτά πολιτικοί και επτά δημοσιογράφοι στο ντιμπέιτ

Επτά πολιτικοί αρχηγοί (Αλ. Τσίπρας, Ευάγγ. Μεϊμαράκης, Παν. Λαφαζάνης, Στ. Θεοδωράκης, Δημ. Κουτσούμπας, Παν. Καμμένος, Φ. Γεννηματά) και επτά δημοσιογράφοι από τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας (ΕΡΤ, ΑΝΤ1, ALPHA, E TV, MEGA, ΣΚΑΪ, STAR) θα αποτελέσουν τους πρωταγωνιστές του τηλεοπτικού ντιμπέιτ που θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη το βράδυ στις 21.00 στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Έξι χρόνια μετά την τελευταία «τηλεμαχία», αυτή τη φορά τα κόμματα συμφώνησαν να προσπαθήσουν να μετατρέψουν την –τουλάχιστον τρίωρη- συζήτηση σε μια ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση και όχι σε παράλληλους μονόλογους. Για τον λόγο αυτό θα υπάρχουν δύο νέες ενότητες: μία στην οποία οι δημοσιογράφοι θα ρωτούν ελεύθερα τους αρχηγούς για οποιοδήποτε θέμα και άλλη μία στην οποία οι πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούν να συνομιλούν και μεταξύ τους.
Οι υπόλοιπες τέσσερις θεματικές έχουν ως εξής:
1. Οικονομία-Ανάπτυξη-Ανεργία
2. Παιδεία-Υγεία-Διοίκηση-Κοινωνική Πολιτική
3. Μεταναστευτική Πολιτική-Προσφυγικό
4. Εξωτερική Πολιτική – Αμυνα.
Οι ερωτήσεις θα έχουν μέγιστη διάρκεια 30", οι απαντήσεις 1.30', ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα διευκρινιστικής ερώτησης.
Τον συντονισμό θα έχει πιθανότατα ο Πάνος Χαρίτος (ΕΡΤ), ενώ η επιλογή των δημοσιογράφων θα γίνει από τα ίδια τα κανάλια. Σημειώνεται ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα καθίσουν ανάλογα με την κοινοβουλευτική τους δύναμη στην απελθούσα Βουλή.

  • Από την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου