Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Έξυπνα καθημερινά tips που σας λύνουν τα χέρια

Πώς βγάζουμε το λεκέ από το κόκκινο κρασί, πώς φεύγει η τσίχλα από τα ρούχα και ακόμη 20 κόλπα.
Έχει συμβεί σε όλους μας η βρόμα και η λέρα να ενθρονίζονται στο σπίτι και τα ρούχα μας και άντε μετά να μαζέψεις τα αμάζευτα. Καμιά ανησυχία, καθώς ο δαιμόνιος ανθρώπινος νους και η πανταχού παρούσα χημεία είναι εδώ να μας βοηθήσουν στην οδύσσειά μας για καθαριότητα.

Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας λύσουν τα χέρια και θα σας απαλλάξουν από τα ανεπιθύμητα χωρίς πολύ κόπο, αλλά σίγουρα με το σωστό τρόπο!

Γιαούρτι για το πουρί της τουαλέτας
Θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι το αγαπημένο σας γιαούρτι θα είχε και άλλες χρήσεις εκτός από την κατανάλωσή του; Αν σας λέγαμε ότι εξολοθρεύει το πουρί της τουαλέτας σίγουρα θα ήσασταν δύσπιστοι. Κι όμως αν θέλετε να θυσιάσετε τον ουρανίσκο σας από τη λευκή απόλαυση ή αν έχετε ένα γιαούρτι που έχει λήξει, χρησιμοποιήστε το για τον καθαρισμό της λεκάνης. Απλά ρίξτε το μέσα, αφήστε το όλη τη νύχτα και το πρωί βουρτσίστε το πουρί. Θα εκπλαγείτε από το πόσο θα έχει καθαρίσει!

Κάντε την ηλεκτρική σκούπα να ευωδιάζει
Ήρθε η ώρα να σκουπίσετε το σπίτι. Αν η ηλεκτρική σκούπα αντί να μαζεύει τη βρωμιά και να δίνει έξτρα πόντους καθαριότητας στο σπίτι σας, αυτή μυρίζει. Μην απελπίζεστε, υπάρχει λύση. Αφού καθαρίσετε εξωτερικά τη σκούπα με πανί και σπρέι χλωρίνης, ανοίγετε το καπάκι για να αλλάξετε τη σακούλα (καλό θα ήταν η αλλαγή να γίνεται όταν έχει γεμίσει στα ?). Μέσα στη σακούλα ρίξτε μια κουταλιά της σούπας σόδα, που έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει τις μυρωδιές. Καθαρίστε το εσωτερικό διαμέρισμα που μπαίνει η σακούλα και πασπαλίστε με ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα. Έτσι κάθε φορά που θα τη χρησιμοποιείται ο χώρος θα μυρίζει όπως το γνωστό μπαχαρικό.

Ξεκολλήστε τα γυάλινα ποτήρια μεταξύ τους
Σε ποιον δεν έχει συμβεί να στοιβάξετε το ένα ποτήρι πάνω στο άλλο, είτε γιατί βαριέστε να τα τοποθετήσετε όπως πρέπει, είτε γιατί δεν έχετε χώρο. Όση προσπάθεια και να κάνετε τα ποτήρια δεν υποτάσσονται! Αρκεί να βάλετε λίγο πάγο στο εσωτερικό ποτήρι και να ρίξετε λίγο ζεστό νερό στο εξωτερικό και τα ποτήρια σας θα διαχωριστούν.

Αποχαιρετίστε τα υπολείμματα τυριού στην τοστιέρα
Έχετε βάλει στην τοστιέρα το αγαπημένο σας σνακ και περιμένετε πώς και πώς να το απολαύσετε με το τυράκι να λιώνει στο στόμα σας. Και μετά την απόλαυση έρχεται η μάχη με τα ξεραμένα τυριά στις πλάκες της τοστιέρας. Το tip που ακολουθεί θα σας λύσει τα χέρια μια και καλή. Αφού βγάλετε την τοστιέρα από την πρίζα, τοποθετείτε ανάμεσα στις πλάκες δύο καλά βρεγμένα φύλλα χαρτιού κουζίνας . Οι υδρατμοί μουλιάζουν το τυρί με αποτέλεσμα να ξεκολλάει αμέσως. Μετά σκουπίζετε τις πλάκες με καθαρό χαρτί και είστε έτοιμοι για την επόμενη απόλαυση. Προσοχή, μην ξύνετε τις αντικολλητικές πλάκες με μεταλλικά αντικείμενα γιατί θα χαλάσει η επίστρωσή τους.
  • Πηγή: Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου