Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Μετά από 571 μέρες, οι καθαρίστριες γιορτάζουν τη δικαίωσή τους. Όμορφες εικόνες, δίπλα μας...

Γιορτή στήθηκε το πρωί της Δευτέρας 11/05/15 έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Μετά από 571 ημέρες, οι απολυμένες καθαρίστριες μάζεψαν συγκινημένες τη σκηνή που είχαν τοποθετήσει στην Καραγεώργη Σερβίας. Με γλυκά, μουσικές και φορώντας τα χαρακτηριστικά κόκκινα γάντια τους, οι καθαρίστριες γιόρτασαν τη δικαίωσή τους, μετά την ψήφιση του νομοσχέδιου για την επαναπρόσληψή τους.
Οι 595 καθαρίστριες αφού μάζεψαν τη σκηνή που είχαν στήσει, ανάρτησαν ένα πανό που έγραφε «οι 595 αγωνιζόμενες καθαρίστριες νίκησαν και συνιστούν 595 super active κατά των λεκέδων της υποκρισίας».
Με ένα κουτί γλυκά στο χέρι η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη επισκέφτηκε το πρωί τις καθαρίστριες, τις αγκάλιασε και θυμήθηκε ότι την πρώτη φορά που πήγε έξω από το υπουργείο Οικονομικών. «Είχα έρθει εδώ την πρώτη ημέρα, δήλωσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, όταν δεν υπήρχε τίποτα απ’ όλο αυτό. Υπήρχε ένα πανό που έλεγε για τον αγώνα τους και καμιά 20αριά γυναίκες από πίσω που όλες μου ήταν άγνωστες και ήμουν κι εγώ άγνωστη γι’ αυτές» και πρόσθεσε:
«Αυτό που γίνεται εδώ σήμερα θα πρέπει να είναι προάγγελος του τι θα γίνει αύριο σε ολόκληρη τη χώρα. Έτσι, με αξιοπρέπεια και συντεταγμένα να μπορέσουμε να μπούμε σε έναν δρόμο που να ανοίγει μία άλλη σελίδα”.
«Νίκησαν επειδή αγωνίστηκαν» δήλωσε και ο κ. Κατρούγκαλος που επισκέφθηκε το Υπουργείο Οικονομικών και συνομίλησε μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου