Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

«Μια βραδιά άστεγος»: Τέσσερις νέοι, ένα παγκάκι, μια παγωμένη νύχτα!

Για ένα 24ωρο ο Τάσος, ο Χρήστος, η Έφη και ο Θανάσης θα μοιραστούν ένα παγκάκι για να περάσουν την παγωμένη νύχτα, προκειμένου να βιώσουν τον πόνο, την πείνα, τη μοναξιά και το κρύο, που βιώνουν καθημερινά οι άστεγοι.

Παράλληλα, θα ζητήσουν από τους περαστικούς να τους αφήσουν ό,τι έχουν ευχαρίστηση, με σκοπό να συγκεντρωθούν βασικά είδη ρουχισμού, τρόφιμα, παιδικά παιχνίδια αλλά και φάρμακα, τα οποία θα μοιραστούν στη συνέχεια σε άστεγους συνανθρώπους μας που ζουν κυρίως στην Αθήνα.

Παραμονές εορτών, μέρες θαλπωρής και αγάπης για όλες τις οικογένειες που αναζητούν περισσότερο χρόνο, οι τέσσερις φίλοι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποφασίζουν να κάνουν ένα δώρο σε εκείνους που δεν έχουν πια τη δυνατότητα να ζήσουν υπό ανθρώπινες συνθήκες και να κοιμηθούν σε ένα χώρο καλυμμένο και προστατευμένο από το κρύο.

«Πέρυσι η ανταπόκριση ήταν τόσο μεγάλη που χρειάστηκαν δυο φορτηγά να αναχωρήσουν από τη Λαμία με προορισμό την Αθήνα, αφού εκεί υπάρχουν περισσότεροι άστεγοι. Ελπίζουμε και αυτή τη φορά η ανταπόκριση του κόσμου να είναι ανάλογη και να συγκεντρώσουμε τρόφιμα, φαγητά, φάρμακα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να αφήσει ο κόσμος» λέει στο o κ. Τάσος Βούλγαρης.

Φέτος, η εκδήλωση έχει την στήριξη του Διαδραστικού Συλλόγου Ραχών, «Αλόπη»

«Θα μείνουμε έξω για ένα ολόκληρο 24ωρο. Το να μείνει κάποιος ένα 24ωρο στο δρόμο είναι αρκετό για να συνειδητοποιήσει τη δυσκολία των άστεγων. Είναι πραγματικά δύσκολη η επιβίωση. Εμείς αύριο θα πάμε στο σπίτι μας, θα ζεσταθούμε, θα κοιμηθούμε στο κρεβάτι μας και θα είμαστε μαζί με την οικογένειά μας. Όμως κάποιοι συνάνθρωποί μας δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια και να επιστρέψουν κάπου… Το σπίτι τους είναι ο δρόμος. Ας μην τους γυρίσουμε την πλάτη κυρίως αυτές τις μέρες» λέει ο κ. Βούλγαρης

  • Πηγή: http://troktiko2.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου