Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης τίμησε τον δήμαρχο του Άμστερνταμ Έμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν

Το Μετάλλιο Τιμής και Ευποιίας της Πόλης της Αθήνας απένειμε στον δήμαρχο του Άμστερνταμ Έμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, εξαίροντας την αγαστή συνεργασία, τη σημαντική υποστήριξη αλλά και την παροχή τεχνογνωσίας προς τον δήμο Αθηναίων από την Ολλανδική πρωτεύουσα.

«Ο κ. φαν ντερ Λάαν φάνηκε φίλος και σύμμαχος σε κρίσιμες για την Αθήνα εποχές.  Ήταν πολύτιμη η συμβολή του στην υποστήριξη και υιοθέτηση της πρωτοβουλίας της Αθήνας «Solidarity Cities», αρωγός στις πρωτοβουλίες για τη διαχείριση  της προσφυγικής κρίσης, συνοδοιπόρος στην υιοθέτηση και προώθηση της Ευρωπαϊκής Αστικής Ατζέντας», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Το Μετάλλιο Τιμής και Ευποιίας της Πόλης της Αθήνας απονεμήθηκε στον δήμαρχο του Άμστερνταμ μέσω συστήματος τηλεδιάσκεψης, ενώ παρών στην τελετή στην Αθήνα ήταν και ο πρέσβης της Ολλανδίας κ. Κάσπαρ Βελντκάμπ. Το μετάλλιο παρέδωσε στον κ. φαν  ντερ Λάαν, ο Έλληνας πρέσβης στη Χάγη κ. Δημήτρης Χρονόπουλος. Κατά τη διαδικασία απονομής στην Αθήνα, τον κ. Καμίνη πλαισίωσαν  ο αντιδήμαρχος Μεταναστών, Προσφύγων και Δημοτικής Αποκέντρωσης κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας κυρία Μαρία Στρατηγάκη, η αντιδήμαρχος Κοινωνίας των Πολιτών και Καινοτομίας κυρία Αμαλία Ζέπου και η διευθύντρια του γραφείου δημάρχου κυρία Μαρία Λογοθέτη.

Σημειώνεται  ότι το Μετάλλιο Τιμής και Ευποιίας της Πόλης της Αθήνας, απονέμεται μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, σε πρόσωπα τα οποία έχουν προσφέρει στην πρωτεύουσα εξαιρετικές υπηρεσίες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο πόλεις και το οποίο χαρακτηρίστηκε από τα απτά αποτελέσματα και την πρόοδο σε όλα τα πεδία που αφορούσαν: την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, την οικονομική ανάπτυξη, τις πολιτικές για τα ναρκωτικά και τους ουσιοεξαρτημένους, το μεταναστευτικό και τις πολιτικές ένταξης, την ενεργοποίηση κοινωνίας των πολιτών στο θέμα της βιώσιμης ανάπτυξης και τη συνεργασία στους τομείς της κλιματικής αλλαγής.

Ο Έμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου 1955 στην πόλη Λέιντεν της Ολλανδίας. Προέρχεται από το Εργατικό κόμμα. Την περίοδο 2008-2010 διετέλεσε Υπουργός Οικισμού, Κοινοτήτων και Ένταξης.  Από το 2010 είναι δήμαρχος του Άμστερνταμ.

  • Πηγή: http://www.cityofathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου