Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Το «ΟΧΙ» αναβιώνει 74 χρόνια μετά: Ιστορική αναπαράσταση του έπους του '40

Καθώς οι περισσότεροι πολεμιστές του Αλβανικού μετώπου, κλείνουν τον φυσικό τους κύκλο, έχοντας μπει στην 9η δεκαετία της ζωής τους μία ομάδα 12 Ελλήνων, αναβιώνει τα κατορθώματα τους αναπαριστώντας τις ιστορικές στιγμές.

Η ιστορική αναπαράσταση (reemactment) είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό, ωστόσο στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής, οι συμμετέχοντες σε αυτή την πρωτότυπη αναβίωση των γεγονότων, εξηγούν πώς αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο διάδοσης της ιστορίας και ανάδειξης της συμβολής του ελληνικού στρατού στην εξέλιξη του Β” Παγκοσμίου πολέμου.

Όπως αναφέρουν, η περίοδος που επέλεξαν να αναπαραστήσουν είναι χαρακτηριστική για την επίτευξη αυτών των στόχων: «Αρχικά οι γνώσεις μας ήταν περιορισμένες, αλλά με την έρευνα και τη βοήθεια ανθρώπων που κατείχαν το αντικείμενο καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό να φτιάξουμε τη στολή, τον εξοπλισμό και τα παρελκόμενα»

Τη συντροφιά των 12 στρατιωτών, που αναπαριστούν τη βασική ομάδα Πεζικού του 1940, συμπληρώνει μία πανέμορφη φοράδα.

Προκειμένου να γίνει κανείς μέλος αυτής της ομάδας πρέπει να έχει το ίδιο πάθος για την αναβίωση και να αντέξει οικονομικά το κόστος του εξοπλισμού που βαραίνει αποκλειστικά τον ίδιο.

  • Πηγή: http://www.tsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου